Από τη φορολογία του Ελληνα τα έργα «ΦιλόΔημου» στην Αγιά

Επιστολή - κριτική του «Δώτιου Πεδίου» προς τη Δημοτική Αρχή

Δημοσίευση: 05 Νοε 2018 22:07

Τη δική τους άποψη καταγράφουν, με επιστολή τους στην «ΕτΔ», οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Δώτιου Πεδίου», παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, σχετικά με τα έργα που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η δημοτική αρχή Αγιάς κι έχουν σχέση με τη χρηματοδότησή τους από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦιλόΔημος».

Υποστηρίζουν, λοιπόν, τα εξής:

«Αποτελεί κοινό μυστικό ότι όλες οι βαθμίδες αυτοδιοίκησης προεκλογικά επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση έργων και εγκαινίων.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Αγιάς στις δύο τελευταίες αρθρογραφίες από την έγκριτη εφημερίδα σας παρουσιάζει τις κυβερνητικές επιχορηγήσεις μέσα από το κυβερνητικό πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” ως δικό της έργο. Αλήθεια από πού έρχονται τα χρήματα αυτά; Δεν είναι από το υστέρημα και τη φορολογία του Έλληνα πολίτη που ματώνει φοροεισπρακτικά την τελευταία δεκαετία;

Οι επιχορηγήσεις από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” αφορούν τις επιχορηγήσεις από τις τελευταίες δύο μεγάλες πλημμύρες στον δήμο μας και τις καταστροφές που προξένησαν. Αφορούν τα τεχνικά δελτία που συντάχθηκαν και συμπεριέλαβαν τις ζημίες ως είχαν υποχρέωση οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσης δημοτικής θητείας ήταν να αναδεικνύει και να απεγκλωβίζει μια σειρά από θέματα και καταστάσεις που βάλτωναν στον δήμο μας. Σε διαρκείς παραστάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούσαμε εγγράφως και ονομαστικά τα έργα και τις παρεμβάσεις που γίνονταν, διότι αν γίνονταν δεν θα υπήρχαν καταστροφές. Δεν θα ασχοληθούμε πώς και γιατί γίνονταν επαναλαμβανόμενες αναθέσεις στα ίδια πρόσωπα, διότι και τριάντα ώρες να είχε η ημέρα, ήταν φυσικά αδύνατο να αντεπεξέλθουν. Παρ’ όλα αυτά, επιτέλους, έστω και τώρα, την τελευταία ώρα, γίνονται κάποιες παρεμβάσεις στον τόπο μας και ελπίζουμε να τελειώσουν.

Ως κοινωνία Ευρωπαίων πολιτών οφείλουμε να έχουμε σε πλήρη λειτουργία τους βιολογικούς καθαρισμούς και να διαφυλάσσουμε το περιβάλλον. Έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε και τους πολίτες για το κόστος λειτουργίας που έχουν, αν και πώς αυτό θα επιβαρύνει τον δημότη ή να φροντίσουμε για την ορθολογική τους διαχείριση μέσα από μια σειρά δράσεις και τη διαχείριση της λυματολάσπης. Ελπίζουμε να μη βαλτώσει ακόμη μια φορά το δίκτυο του βιολογικού, που είναι σε εξέλιξη, και πάνω από όλα η έναρξη της λειτουργίας του βιολογικού στις Ευρυμενές και περιμένουμε την πλήρη λειτουργία του βιολογικού του παραλιακού μετώπου Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας – Βελίκας, και αν τελικά αυτά θα είναι βιώσιμα.

Όσο για τις επιχορηγήσεις από το “ΦιλόΔημος”, καλούμε την κεντρική εξουσία και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ντίτορα με τις υπηρεσίες για την εποπτεία των έργων, διότι και υποχρέωση έχουν, αλλά και το φυσικό δυναμικό του δήμου μας, το οποίο στηρίζουμε με το παραπάνω, δεν επαρκεί. Αγωνιζόμαστε και εξαντλούμε κάθε προσπάθεια όλων των εργαλείων που μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά τον δήμο μας και όχι μόνο. Το “Δώτιο Πεδίο” εργάζεται συνολικά με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των δημοτών εξαντλώντας την κάθε δυνατή προσπάθεια και την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών του Δήμου Αγιάς».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass