Η Αγιά γιόρτασε τους Αγίους Αντωνίους

ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ * ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ Ο Π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ * ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2019 22:18

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, παρουσία πλήθους κόσμου, τίμησε χθες η Αγιά τη μνήμη των πολιούχων της Αγίων Αντωνίου του Μεγάλου και Αντωνίου του Νέου του εν Βεροίας.

Στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό τελέσθηκαν ο όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Μήλτος.

Ακολούθησε η λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της 1ης Στρατιάς, των σημαιοφόρων και μαθητών των τοπικών σχολείων, κλήρου, ιεροψαλτών και πιστών.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε πατρικά προς όλους για τη νέα χρονιά, την οποία χαρακτήρισε «ιδιαίτερη για ολόκληρο τον κόσμο, γιατί, παρόλη την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, αποκαλύπτεται μεγάλο πνευματικό κενό, στο οποίο οφείλονται οι διαρκείς αντιπαραθέσεις, οι εμφύλιοι πόλεμοι, η σύγχρονη σύγχυση και αγωνία των ανθρώπων».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε, στη συνέχεια, τον παραιτηθέντα για λόγους υγείας από τη θέση του αρχιερατικού επιτρόπου Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δρόσο, «για τη συνέπεια, τη σύνεση, την απλότητα, με τις οποίες διακόνησε την τοπική Εκκλησία επί σειρά πολλών ετών». Ανακοίνωσε δε, ότι διάδοχός του και νέος αρχιερατικός επίτροπος θα είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής, «ιερέας με σεμνότητα και εμπειρία», όπως είπε, «ο οποίος μαθήτευσε, για πολλά χρόνια, δίπλα στον π. Νεκτάριο».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ

Κατόπιν, στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» του Πνευματικού Κέντρου των Αγίων Αντωνίων, δόθηκε λιτή δεξίωση, της οποίας προηγήθηκε εκδήλωση απόδοσης τιμών από τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς τη Στρατιωτική Μουσική Μπάντα της 1ης Στρατιάς για την πολυετή προσφορά της στον πολιτισμό.

Στην ιστορία της Στρατιωτικής Μουσικής Μπάντας αναφέρθηκε με σύντομη ομιλία του ο φιλόλογος Οδυσσέας Β. Τσιντζιράκος επισημαίνοντας, συν τοις άλλοις, το πάθος και τον ζήλο με τα οποία τα στελέχη της συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και τελετές. Ο κ. Τσιντζιράκος υπογράμμισε το ήθος και τις υψηλές μουσικές γνώσεις ανθρώπων που κατά καιρούς ανέλαβαν τα ηνία της, δίνοντας ως παράδειγμα και χαρακτηρίζοντάς τον ως εξέχουσα προσωπικότητα τον αρχιμουσικό Αναστάσιο Ρεμούνδο το 1963.

Εκ μέρους του διοικητή της Στρατιωτικής Μουσικής, ταγματάρχη Κωνσταντίνου Χλέπατα, που ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραστεί, την τιμητική πλακέτα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα παρέλαβε ο λοχαγός Δημήτριος Χατζούλης.

Μετά την απονομή, το Κουιντέτο «Μανώλης Καλομοίρης» απαρτιζόμενο από τον ίδιο, τους υπολοχαγούς Βασίλειο Σαμαρά και Ιωάννη Τριμίτζιο, τον ανθυπολοχαγό Μάριο Αντωνίου και τον ΕΠΟΠ λοχία Λεωνίδα Γελαλή απέδωσαν άριστα γλυκές μελωδίες και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που κυριολεκτικά κατέκλυσε τον χώρο του Πνευματικού Κέντρου. 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο συνταγματάρχης Ευθύμιος Κόνιαρης εκ μέρους του διοικητή της 1ης Στρατιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τομέα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γεώργιος Λαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Παιδής, η περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, η πρώην βουλευτής Βάσω Αλεξανδρίδου, ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Κωνσταντίνος Τζανακούλης, οι πρώην δήμαρχοι Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα και Βασίλειος Κουτσαντάς, ο πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Τολίκας, ο πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία Γεώργιος Αδαμούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Σωτήρης Μάρκου, οι αντιδήμαρχοι Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάς, Ευρυμενών και Λακέρειας, Βασίλειος Σμυρλής, Γεώργιος Γιάνναρος και Αστέριος Τσώνης αντίστοιχα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Αργυρούλης, Χριστίνα Γιαννουλέα, Γεώργιος Κούκας, Χρήστος Σκαρκάλης, Θεόδωρος Σουλιώτης, Ιωάννης Αναστασίου, Αθανάσιος Ολύμπιος, Αθανάσιος Τριανταφύλλου και Θωμάς Σιμούλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, οι πρόεδροι Γερακαρίου, Καρίτσας και Μεγαλοβρύσου, Γεώργιος Μπαράκος, Στέλιος Οικονόμου και Ευάγγελος Λάμπρου αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ» Βασίλειος Βαλάρης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, η προϊσταμένη του Τοπικού Αρχείου Αγιάς των Γ.Α.Κ. Ελένη Τσάπου, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Βασίλειος Βλαχογιάννης, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Αγιάς της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Χατζησαλάτας, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγιάς Βασίλειος Χάμος, πρόεδροι συλλόγων και διευθυντές σχολείων της Αγιάς.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass