ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ * ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ: Ο Κ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ Ν’ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Οι πρόσφυγες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 22:27

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Δημόσια τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στις 5:30 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, με αποκλειστικό θέμα «Ενημέρωση και καταγραφή απόψεων για το προσφυγικό ζήτημα στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγιάς».


Προσκλήσεις, πέραν των δημοτικών συμβούλων, έχουν σταλεί ώστε να παρευρεθούν στους υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση, Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στον επικεφαλής του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας και περιφερειακό συντονιστή Έκτακτης Βοήθειας κ. Gianluca Rocco, στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε όλους τους βουλευτές του νομού Λάρισας, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, στον Σύλλογο Καταστηματαρχών Παραλιών ν. Λάρισας, στον Εμπορικό Σύλλογο Αγιάς, στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς, στους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου, στον πρόεδρο της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ» και στους προϊσταμένους όλων των Τμημάτων του Δήμου.
Για τη συνεδρίαση εξέδωσε ανακοίνωση η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Αγιά 2019, Νέα Εποχή» του κ. Ιωάννη Αγγελάκα, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Και εγένετο συμβούλιο...
Επιτέλους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εδέησε να συγκαλέσει το σώμα για να ενημερωθεί ο κόσμος της Αγιάς, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι, για το θέμα των προσφύγων/μεταναστών που έχουν αρχίσει να έρχονται.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ήταν η παράταξή μας αυτή που ζήτησε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, και ο πρόεδρός του κος Αργυρούλης έχει υποχρέωση βάσει του νόμου να αποδεχτεί. Δυστυχώς, το αίτημά μας αγνοήθηκε προκλητικά και παράνομα. Μάλιστα ειδοποιηθήκαμε ότι θα γίνει ένα Δ.Σ. την Παρασκευή χωρίς καμία αναφορά στο αίτημά μας. Πολύ μικρόψυχο, παράνομο και ανήθικο εκ μέρους του προέδρου, του οποίου ο ρόλος δεν είναι να προστατεύει τον δήμαρχο και την παράταξή του, αλλά το ίδιο το ανώτατο όργανο διοίκησης κάθε Δήμου.
Στο διάστημα αυτό, το οποίο ο δήμαρχος Αγιάς ζήτησε για να προετοιμαστεί, είδαμε πλήθος δημοσιευμάτων εκ μέρους του, στα οποία διατυμπάνιζε με κάθε τρόπο ότι δεν έχει καμία σχέση και καμία ενημέρωση από το κράτος για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στον Δήμο μας. Κάτι σαν να βγάζει την ουρά του απ’ έξω ή κάτι σαν Πόντιος Πιλάτος. Βέβαια, στην ενημέρωση των δημάρχων από τον κύριο Χρυσοχοΐδη προ ενός μηνός στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ο δήμαρχος Αγιάς είχε δηλώσει πως επιθυμεί να φιλοξενήσει στον Δήμο μας πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και ότι γνώριζε για τη μεταφορά ασυνόδευτων εφήβων στην Καρίτσα. Αλήθεια, όταν δήλωνε όλα αυτά, τι προϋποθέσεις έθεσε; Ενημέρωσε τους κατοίκους; Διερεύνησε τις δυνατότητες υποδοχής και φιλοξενίας του τόπου; Έθεσε κάποια κόκκινη γραμμή; Ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο; Ενημέρωσε τους φορείς του τόπου;
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Οκτωβρίου ποια ήταν η θέση του; Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα; Θέση θολή, ιδεοληπτική ίσως και ύποπτη; Γιατί άραγε εμπόδισε (έπεισε, όπως είπε ο κύριος Γιάνναρος) τους κατοίκους της Καρίτσας να μην προσέλθουν στο Δ.Σ. για να ενημερωθούν; Τι φοβόταν;
Εγκαλεί τους βουλευτές του νομού ότι κρύβονται, αλλά όπως φαίνεται κρύβεται ο ίδιος, πότε με τα ταξίδια στο εξωτερικό και πότε με τις εκλογές στην ΠΕΔ, μάλλον δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με τους δημότες αλλά περισσότερο με τη δική του καριέρα. Τι είναι πιο σημαντικό;
Η νεοσύστατη παράταξή μας αποτελούμενη από άτομα με βαθιές ρίζες στη Δημοκρατία και τις ανθρώπινες αξίες, δηλώσαμε με κάθε σαφήνεια τις θέσεις μας, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στα ΜΜΕ. Είπαμε δε, ότι θα βοηθήσουμε ώστε ο Δήμος Αγιάς να μείνει αλώβητος από τη δοκιμασία, αγωνιζόμενοι ώστε να εξασφαλίσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, μακριά από μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές τακτικές. Δεν βλέπουμε όμως το ίδιο κι από την πλευρά του κυρίως υπεύθυνου, του δημάρχου Αγιάς, ο οποίος, αντί να εκτιμήσει τη στάση μας, προσπαθεί με κάθε τρόπο είτε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, είτε να μη “λερώσει” τα χέρια του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα προσπαθήσει να δώσει μια φθηνή παράσταση, αλλά θα ασχοληθεί επιτέλους με την ουσία του θέματος.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν στην ανοικτή συνεδρίαση – συζήτηση του Δ.Σ. της Παρασκευής, με σοφία, ανθρωπιά, περίσκεψη, ηρεμία και καλή πρόθεση. Να είμαστε όλοι εκεί».

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass