ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στην Αγιά!

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2014 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:38

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Σε λειτουργία μπαίνει τις επόμενες ημέρες στην Αγιά το δίκτυο των υπόγειων κάδων απορριμμάτων, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία τοποθέτησής τους και ήδη η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου έχει προμηθευθεί τον ειδικό υδραυλικό γερανό αποκομιδής και τον έχει εγκαταστήσει σε απορριμματοφόρο της, ενώ έχει προχωρήσει και στην εκπαίδευση του προσωπικού της.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή παρέμβαση, που αφορά την εφαρμογή ενός συστήματος δέκα σύγχρονων υπόγειων κάδων σε επτά σημεία της κωμόπολης, και αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της εικόνας της κωμόπολης και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Το σύστημα προσφέρει αρμονική και αισθητική ενσωμάτωση στο αστικό περιβάλλον, ερμητική αποθήκευση των απορριμμάτων, απλότητα στη διαδικασία αποκομιδής και συντήρησης, καθώς και μακρόχρονη και αξιόπιστη λειτουργία. Τα οικονομικά πλεονεκτήματά του προκύπτουν από τη συμβατότητα με υφιστάμενα απορριμματοφόρα, τις μηδαμινές απαιτήσεις συντήρησης, τις μηδαμινές πιθανότητες βλαβών και τη μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις και προσκρούσεις.

«Στόχος του όλου έργου» μας είπε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας κ. Δημήτριος Γουργιώτης «είναι να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα εναλλακτικού συστήματος συλλογής των οικιακών απορριμμάτων στον Δήμο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσής τους σε σημεία που παρουσιάζουν χωροταξικές δυσκολίες με χρήση τυποποιημένων τροχήλατων κάδων ή σε σημεία που απαιτούν αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου. Οι κάδοι είναι χωρητικότητας 3m³ περίπου έκαστος. Είναι τυποποιημένης βιομηχανικής κατασκευής, με επαρκή, αποδεδειγμένη και δοκιμασμένη λειτουργία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι στιβαρής, ανθεκτικής κατασκευής, ώστε να διασφαλίζεται η μακρόχρονη χρήση χωρίς προβλήματα, ενώ το υπέργειο τμήμα εμφανίζει ευχάριστο σχεδιασμό ώστε να προσφέρει αρχιτεκτονική εναρμόνιση με τον περιβάλλοντα χώρο».

Το έργο, προϋπολογισμού 143.625 ευρώ, είναι ενταγμένο στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Μετά τη διενέργεια διαγωνιστικών διαδικασιών, ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε και εν τέλει το ολοκλήρωσε η εταιρία με την επωνυμία «Κων/νος Κοσσυβάκης & ΣΙΑ Ε.Ε.» με τον διακριτικό τίτλο «Ecosyn-ergy».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass