Καλωσόρισμα σε Ουκρανούς μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγιάς

XΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΣ. ΖΙΑΚΑ, ΤΟΝ ΔΔΕ Ν. ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2022 12:08

Η αν. περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βασιλική Ζιάκα, συνοδευόμενη από τον αν. διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Νικόλαο Ζέρβα και τον δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντώνιο Γκουντάρα, επισκέφθηκαν χθες το Γυμνάσιο-Λύκειο Αγιάς, για να υποδεχτούν τους δύο νέους μαθητές από την Ουκρανία που εγκατέλειψαν τη χώρα τους λόγω του πολέμου και θα φοιτήσουν εκεί.


Στο ελληνικό σχολείο έχουμε ήδη δείγματα ισότιμης συμμετοχής των παιδιών προσφύγων με πλούσια εκπαίδευση, συμπεριληπτική και συμμετοχική.
Η κ. Ζιάκα τόνισε πως με γνώμονα την αναμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής στα ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, η ΠΔΕ Θεσσαλίας στοχεύει στο να συμβάλλουν τα σχολεία στην ομαλή μετεγκατάσταση και ενσωμάτωση των προσφύγων μαθητών στη σχολική και κοινωνική πραγματικότητα.
Επίσης συζήτησε με μαθητές-μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, τους τρόπους με τους οποίους τα δύο παιδιά θα ενταχθούν ευκολότερα στη σχολική κοινότητα, λέγοντας πως η νέα πολιτισμική πραγματικότητα που ζούμε επιβάλλει στάση αλληλεγγύης και αποδοχής.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολικής μονάδας υποδέχτηκαν και αγκάλιασαν τους νέους συμμαθητές τους, με ζωγραφιές και μ’ ένα μεγάλο «Καλώς Ήρθατε» στη γλώσσα τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass