Εντυπωσιακό… όσο και σοκαριστικό

ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ 800 ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ, ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΙΚΑΣ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2022 15:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Αποτέλεσμα εξόχως εντυπωσιακό, όσο δυστυχώς και σοκαριστικό, είχε η πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αγιάς να καθαριστούν οι παραλίες Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας και Βελίκας από πλαστικά σκουπίδια.


Μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός που χρειάστηκε για τον καθαρισμό των εν λόγω ακτών, στις οποίες εκβάλλουν έξι χείμαρροι, μαζεύτηκαν 800 μεγάλες σακούλες πλαστικών! Αριθμός τεράστιος, που, αναμφίβολα, δείχνει την πολύ κακή πλευρά μερίδας του κόσμου, την έλλειψη ενσυναίσθησης και την κατάσταση τελικά τρομακτικής άγνοιας ή ωχαδελφισμού που βρίσκονται οι περισσότεροι εξ ημών σε ό,τι αφορά τις οικολογικές αλληλεξαρτήσεις και το μείζον ζήτημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο. Σαφέστατα δείχνει ότι σε αρκετούς δεν έχει καταστεί εφικτή η αντίληψη ότι με τη συμπεριφορά τους απέναντι στο περιβάλλον, απέναντι στη φύση, προδιαγράφουν το μέλλον του πλανήτη. «Όλα αυτά που μαζεύτηκαν, είναι αυτά που πετάμε στις ρεματιές, στις παραλίες, στις θάλασσες και η φύση τα επιστρέφει σ’ εμάς αυτούσια ή μέσω της διατροφικής αλυσίδας» επισήμανε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Αντώνης Γκουντάρας στην επικοινωνία που είχαμε για το θέμα μαζί του. «Είναι τα σκουπίδια τα οποία πολλοί τεμπελιάζουν να τα πετάξουν στους κάδους ανακύκλωσης και απλώς ανοίγουν το παράθυρο του αυτοκινήτου και τα “εναποθέτουν” στη φύση» τόνισε με έμφαση και δεν παρέλειψε, δοθείσης της ευκαιρίας, να μας αναφέρει πως είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό ότι η ανακύκλωση στον Δήμο Αγιάς το 2021 πλησίασε τους 500 τόνους υπογραμμίζοντας τα εξής: «Πρέπει κάποτε να ευαισθητοποιηθούμε για ένα καθαρό, πολιτισμένο περιβάλλον, όπου δεν θα υπάρχουν πεταμένα πλαστικά και οτιδήποτε άλλο αλλοιώνει την εικόνα του. Την προηγούμενη χρονιά παρατηρήθηκε αύξηση της ποσότητας των συλλεχθέντων ανακυκλώσιμων αποβλήτων συσκευασίας, της τάξης του 13,35% σε σχέση με το 2020. Τα τελευταία χρόνια σημειώνεται αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης, αλλά το 2021 για πρώτη φορά ο Δήμος μας πλησίασε τους 500 τόνους που αναλογεί σε 42,75 κιλά ανά κάτοικο ετησίως».

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass