Η Αγιά τίμησε την Εθνική Αντίσταση

Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων και κατάθεση στεφάνων

Δημοσίευση: 27 Νοε 2023 13:35

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Με σεβασμό σε ‘κείνους που αντιστάθηκαν στα χρόνια της Κατοχής της περιόδου 1941 – ‘44, αλλά και με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους κατά του φασιστικού άξονα, τίμησε χθες η Αγιά την Εθνική μας Αντίσταση.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων τελέστηκε δοξολογία από τον αρχιερατικό επίτροπο Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή, τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγαλοβρύσου Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο Παραβάντσο, και τους ιερείς π. Νικόλαο Κομνηνό και π. Κωνσταντίνο Μπριάζα.
Ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννη Αργυρούλη και στη συνέχεια, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται στη θέση «Σωτηρίτσα» της επαρχιακής οδού Αγιάς – Αγιοκάμπου, σημείο στο οποίο εκτελέσθηκαν πολλοί πατριώτες κατά την περίοδο της Κατοχής, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Αθανάσιο Μακρή, εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατατέθηκαν στεφάνια από τον περιφερειακό σύμβουλο Γεώργιο Λαδόπουλο και την κ. Μαρία Γαλλιού, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από τον αντιδήμαρχο Αγιάς Βασίλη Σμυρλή εκ μέρους του Δήμου Αγιάς, από τον δημοτικό σύμβουλο Αγιάς Ζάχο Μπατζιόλα εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης και των αναπήρων πολέμου, από τους Νικόλαο Γκόγκο, Χρήστο Καρνάβα και Ανδρέα Λουλούδη εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς και του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου αντίστοιχα, ενώ λουλούδια εναπόθεσαν απόγονοι εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Ι. Καραμπάτσας, ο αντιδήμαρχος Αγιάς Νίκος Ντάγκας, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρακλείδης» και δημοτικός σύμβουλος Αγιάς Χρήστος Σκαρκάλης, η δημοτικός σύμβουλος Αγιάς Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καραμπάτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass