ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Απεβίωσε ο Γιάννης Καρδάρας

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2014 1:27 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:01

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε», του Νίκου Γουργιώτη)

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής ένας από τους πιο παλιούς αρτοποιούς της Αγιάς, ο Γιάννης Καρδάρας, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο θάνατος του κυρ - Γιάννη, ανιψιού του αείμνηστου Αγιώτη πολιτικού Τάκη Καρδάρα, σκόρπισε συγκίνηση σε ολόκληρη την περιοχή, αφού ήταν γνωστός σε όλους, αλλά και ιδιαίτερα αγαπητός για τον αυθόρμητο, αληθινό και όλο ζωντάνια μποέμ χαρακτήρα του.

Ακούραστος εργάτης της τέχνης του μέχρι πρότινος, υπήρξε ο συνεχιστής του από το 1885 Καρδαραίικου φούρνου στο κέντρο της Αγιάς που δημιούργησε ο παππούς του Γιαννακός και, κατόπιν, τον κληρονόμησε και λειτούργησε ο πατέρας του Βαγγέλης Καρδάρας.

Ο Γιάννης Καρδάρας, με τη μεγάλη στήριξη της αγαπημένης του συζύγου Λόλας, εξέλιξε την επιχείρηση, δημιούργησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και δεύτερο αρτοποιείο στον Αγιόκαμπο, καλύπτοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τη ζήτηση στην παραλιακή ζώνη σε ψωμί και συναφή είδη, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μα κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Με την τυπική, αλλά όχι ουσιαστική συνταξιοδότησή του, αφού ποτέ δεν σταμάτησε τη δουλειά, τα αρτοποιεία πέρασαν στην τέταρτη γενιά Καρδαραίων, στον γιο του Βαγγέλη Καρδάρα, ο οποίος συνεχίζει ως σήμερα, με τη συνδρομή και της αδελφής του Μαρίας, μια παράδοση που μετρά, πια, 130 συναπτά έτη.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα Δευτέρα, στις 11 π.μ., στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass