ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ

Αγωνία για τον... πελαργό του χωριού τους

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2014 1:17 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:16
 
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Μέγα θέμα συζήτησης έχει αποτελέσει τις τελευταίες ημέρες στη Δήμητρα του Δήμου Αγιάς η έλευση στο χωριό ενός... πελαργού.
Το αποδημητικό πουλί κατέφθασε κι αυτό με τον ερχομό της άνοιξης, αλλά την περσινή του φωλιά (ως γνωστόν οι πελαργοί επιστρέφουν πάντα στην ίδια φωλιά που την περασμένη περίοδο ξεκαλοκαίριασαν) δεν τη βρήκε στη θέση της, στην κορυφή δηλαδή ενός στύλου της ΔΕΗ πλησίον του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου.
Συνεργείο της ΔΕΗ πριν πολύ καιρό την κατέστρεψε με σκοπό να τοποθετήσει στο σημείο ένα από τα γνωστά, πια, σε όλους, καλάθια, ώστε να αποφεύγονται βραχυκυκλώματα και θάνατοι πελαργών. Το καλάθι, όμως, ακόμη δεν τοποθετήθηκε, ο πελαργός ήρθε και... προσπαθεί, μέρες τώρα, να ξαναστήσει – στο ίδιο σημείο φυσικά – τη φωλιά του.
Πολλοί ήταν αυτοί που ευαισθητοποιήθηκαν. Πολλά τηλεφωνήματα έγιναν στη ΔΕΗ, αλλά, δυστυχώς, ακόμη τίποτα, αν και η υπηρεσία έδειξε πρόθυμη να τοποθετήσει άμεσα το καλάθι.
Η συγκεκριμένη πελαργοφωλιά είναι η μοναδική στη Δήμητρα και, όπως λένε οι παλαιότεροι, βρισκόταν στον συγκεκριμένο στύλο πριν τη χαλάσουν για 50 ολόκληρα χρόνια!
Η ίδια η φύση έχει κάνει τα πουλιά αυτά να ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο και μετά από τεράστιες διαδρομές να επανέρχονται όχι απλά στον ίδιο τόπο, αλλά και στην ίδια ακριβώς φωλιά. Εμείς οι άνθρωποι με τις επεμβάσεις μας, θέλοντας ή μη, διαταράσσουμε αυτήν την ομορφιά της φύσης. Οι κάτοικοι της Δήμητρας δικαίως ανησυχούν για τον αγαπημένο τους επισκέπτη που σε λίγο καιρό θα φτιάξει κι αυτός τη δική του οικογένεια δίπλα στα σπίτια τους.
Ως εκ τούτου, λοιπόν, καλούν τη ΔΕΗ – αν και έχει αργήσει, όπως λένε, ήδη πάρα πολύ – να σπεύσει...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass