ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ

Ετοιμοι για την 34η Γιορτή Κερασιού

* Πολλές και ποιοτικές οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:41
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Έτοιμο το γραφικό Μεταξοχώρι για την 34η Γιορτή Κερασιού που συνδιοργανώνουν, στις 8 και 9 Ιουνίου, ο Δήμος Αγιάς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και η ΠΕΔ Θεσσαλίας.
Οι εκδηλώσεις πλούσιες και ποιοτικές, όπως κάθε χρόνο, είναι σίγουρο πως θα ανταμείψουν όσους θελήσουν να επισκεφτούν το όμορφο αυτό χωριό της Αγιάς καθόλη τη διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.
Για το Σάββατο 8 Ιουνίου προβλέπεται από το πρόγραμμα, που έχει ανακοινωθεί, άφιξη των επισήμων στο Τοπικό Αρχείο – ΓΑΚ Αγιάς, στις 8 το βράδυ. Όπως αναφέρει σχετικά δελτίο Τύπου του Τοπικού Αρχείου «η Γιορτή Κερασιού χαρακτηρίζει και καθορίζει την οικονομική και καθημερινή ζωή στην περιοχή μας και ως εκ τούτου πρόθεσή μας είναι να παρέμβουμε ουσιαστικά στις εκδηλώσεις για το κεράσι, αλλά και να αναδείξουμε τον ρόλο και τη σημασία του Αρχείου στη διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς και την άμεση σχέση του με τη σύγχρονη ζωή. Σκοπός μας είναι να συνδυάσουμε το παλιό με το καινούργιο στην παρουσίαση του κύριου προϊόντος της περιοχής και στην κύρια απασχόληση των κατοίκων και να κάνουμε προσιτή στους πολυπληθείς επισκέπτες της γιορτής την ιστορία του κερασιού. Επιδιώκοντας, λοιπόν, μια πιο σύγχρονη και νεανική ματιά στη φετινή Γιορτή Κερασιού, θα φιλοξενήσουμε στους χώρους του Αρχείου έκθεση με έργα των μαθητών του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς με θέμα το κεράσι. Την έκθεση θα πλαισιώσουν χειροτεχνικές δημιουργίες με ανάλογο θέμα των Αγλαΐας και Σωτήρη Σκάνδαλου του βιβλιοπωλείου «Άρτιον», καθώς και έργα ζωγραφικής τοπικών καλλιτεχνών. Παράλληλα, το Αρχείο συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Αρχείων θα παραμείνει ανοιχτό και την Κυριακή για το κοινό με έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού».
Αμέσως μετά τη ξενάγηση των επισήμων στον χώρο του Τοπικού Αρχείου, θα ακολουθήσει ξενάγηση στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και, ιδιαίτερα, στις πρόσφατα συντηρημένες εικόνες του τέμπλου.
Για τις 9 το βράδυ έχει προγραμματιστεί να γίνει στην κεντρική πλατεία ο αγιασμός, ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλίες.
Κατόπιν, στις 10:00, θα γίνει η παρουσίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο (παλιό Παρθεναγωγείο), δύο εκθέσεων, η μία φωτογραφίας του επίτιμου διευθυντή της ΛΔ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Δυτικής Θεσσαλίας) κ. Λεωνίδα Π. Χατζηαγγελάκη με τίτλο «Συνομιλίες μνημείων -17+17 αρχαιολογικά θέματα» και η άλλη αγιογραφίας της κ. Αναστασίας Γουλιοπούλου.
Των παρουσιάσεων αυτών θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στον χώρο πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο από το dj set των BOOGIE ROCKAZ, ενώ στην πλατεία του χωριού θα υπάρξει λαϊκή ορχήστρα.
Το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου, στις 12:00, θα δοθεί η θεατρική παράσταση για παιδιά «Ο Μάγος με τα χρώματα» από τη θεατρική ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης. Το απόγευμα, στις 5:30, προβλέπεται «Παιχνίδι με τον πηλό» για παιδιά από το εργαστήρι κεραμικών «Κοχλίας» της Σοφίας Τερζίδου. Στις 9 το βράδυ, στην πλατεία του χωριού, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».
Πρέπει, τέλος, να αναφερθεί πως καθόλη τη διάρκεια της γιορτής θα λειτουργεί υπαίθρια ερασιτεχνική έκθεση φωτογραφίας στον περιβάλλοντα χώρο από τους Βαγγέλη, Βασίλη, Βίκυ, Γιώργο και Δημήτρη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass