ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας σε Διεθνές Φεστιβάλ στην Τσεχία

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2017 16:10

Στο Plzen (Πίλσεν) της Τσεχίας βρίσκεται αποστολή του χορευτικού συγκροτήματος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, προκειμένου να πάρει μέρος σε Διεθνές Φεστιβάλ που πραγματοποιείται εκεί, εκπροσωπώντας τα ελληνικά «χρώματα».

Πιο συγκεκριμένα, από χθες Τετάρτη 7 Ιουνίου έως αύριο Κυριακή 11 Ιουνίου, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας συμμετέχει στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (MEZINARODNI FOLKLORNI FESTIVAL CIOFF PLZEN 2017) που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης Plzen.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ στην πόλη της Τσεχίας, οι χορευτές και οι χορεύτριες της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας θα παρουσιάσουν χορούς από την περιοχή της Ελασσόνας και του Ολύμπου αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας και από τη Μακεδονία.

Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει εκτός από χορευτικές και μουσικές παραστάσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ, μια ηχογράφηση για το εθνικό ραδιόφωνο της Τσεχίας, παρουσίαση σε τηλεοπτικό σταθμό της πόλης, καθώς και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και ξεναγήσεις στην περιοχή όπως στο Εθνογραφικό Μουσείο, στον φημισμένο πύργο της πόλης αλλά και στο εργοστάσιο της πασίγνωστης τσέχικης μπύρας “Pilsner Urquell”. Επίσης η αποστολή της Λαογραφικής - Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και 2 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τη Βουδαπέστη και την Πράγα.

Ήδη, την Τρίτη, η ελασσονίτικη αποστολή κατευθυνόμενη προς την «οικοδέσποινα» πόλη του Φεστιβάλ διανυκτέρευσε στη Βουδαπέστη, γνωρίζοντας από κοντά τις ομορφιές της.

Παρά τις δύσκολες ημέρες και τις άσχημες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας, ο δραστήριος ελασσονίτικος σύλλογος… αποφάσισε και «τόλμησε» να ταξιδέψει και εφέτος στο εξωτερικό (…όπως συνηθίζει κάθε χρόνο) και να δείξει τον πλούτο του πολιτισμού και της παράδοσής μας σε ένα ακόμη διεθνές φεστιβάλ στην Κεντρική Ευρώπη, ιδίως αυτή την περίοδο, που η χώρα μας… «απειλείται» από γνωστούς και άγνωστους «φίλους» και εχθρούς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μέλη του χορευτικού επιβαρύνονται οι ίδιοι τα έξοδα της αποστολής. Οι 4 μουσικοί, που συνοδεύουν τις εμφανίσεις του χορευτικού συγκροτήματος είναι: Βασίλης Καραγιάννης, Αντώνης Βλαχογιώργος, Παναγιώτης Ζιώγας, Κατερίνα Γκουσγκούνη.

Στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (MEZINARODNI FOLKLORNI FESTIVAL CIOFF PLZEN 2017) στην πόλη Plzen της Τσεχίας, εκτός από το συγκρότημα της Λαογραφικής - Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από τη Σλοβακία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τις Η.Π.Α. και 10 μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από διάφορες πόλεις της Τσεχίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, σήμερα Πέμπτη πραγματοποιείται εναρκτήρια παρέλαση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων, πανηγυρική τελετή έναρξης του φεστιβάλ και στις 7 το απόγευμα η πρώτη εμφάνιση του ελασσονίτικου συγκροτήματος. Ανάλογες μουσικοχορευτικές εμφανίσεις θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η επιστροφή στην Ελασσόνα από την Τσεχία προγραμματίζεται για τις πολύ πρωινές ώρες (ξημερώματα) της ερχόμενης Τρίτης.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass