Αρωμα σαρακατσάνικης παράδοσης

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2019 16:30

Η σαρακατσάνικη παράδοση αναβίωσε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» με τίτλο «ΒΑΣ(Ι)ΛΟΚΛΟΥΡΑ -ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2019» για το καλό του χρόνου.

Χθες οι Λαρισαίοι που βρέθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα «Η στράτα της ζωής μας». Το βράδυ ακολούθησε σαρακατσάνικο γλέντι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Palladium». Η κεντρική εκδήλωση θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας. Το θέμα της κεντρικής εκδήλωσης «Δέντρο είναι οι ρίζες μας, ρίζες η παράδοσή μας» αποτελεί την πιστή αναβίωση των εθίμων του Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα έως Φώτα), που είναι από τα αγαπημένα έθιμα του Σιναφιού, τα οποία μας φέρνουν κοντά και μας θυμίζουν την αξία του θεσμού της οικογένειας. Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό και την κοπή της πίτας των Συλλόγων της Ομοσπονδίας, θα ακολουθήσει δρώμενο με τα έθιμα του δωδεκαημέρου από τη θεατρική ομάδα του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χορούς από τα Χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων όλης της χώρας. Αναλυτικότερα το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

10:30-11:00 Προσέλευση κοινού

Είσοδος χορευτικών τμημάτων Συλλόγων Σαρακατσαναίων με σκάρο

11:10 Έναρξη προγράμματος – Αγιασμός, χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων

11:45 Κοπή παραδοσιακής Σαρακατσάνικης πίτας

12:15 Δρώμενο από έθιμα Δωδεκαημέρου – Τραγούδι από τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ»

12:40 Έναρξη χορών από Χορευτικά τμήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Θα παρουσιαστούν όλοι οι Σαρακατσάνικοι χοροί. Θα πλαισιώνει Σαρακατσάνικη Ορχήστρα με τραγουδιστές από όλη την Ελλάδα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass