Αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Σκήτη

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2024 11:51

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και τη Δημοτική Κοινότητα Σκήτης, διοργανώνει στη Σκήτη μια σειρά εκδηλώσεων για τις φετινές Απόκριες. Το πρόγραμμα αυτών ξεκινάει με αποκριάτικο χορό,  ζωντανή μουσική και πλούσια λαχειοφόρο, το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαρτίου, στην ταβέρνα του κ. Παναγούλη.

Στο ξεκίνημα δε της εκδήλωσης θα υπάρξει ειδική αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου, στην πλατεία, όπως το επιβάλλει το έθιμο, θα ανάψει η μεγάλη φωτιά, θα στηθεί χορός και γλέντι γύρω από αυτή και θα καεί ο καρνάβαλος. Πλούσιος μπουφές, με παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί, θα υπάρχει για όλους. Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι την Καθαρά Δευτέρα, στην πλατεία, με πατροπαράδοτη φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, πολύ κρασί από το οινοποιείο Τυρνάβου και τσίπουρο Βρυσσά. Οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν πλέκοντας το παραδοσιακό γαϊτανάκι σε ένα ατελείωτο γλέντι και ξεφάντωμα με πολύ χορό και μουσική από τετραμελή ορχήστρα, με τους Στάθη Σταμελόπουλο, Στέφανο Βαλάση, Κώστα Βαΐτση και Μανώλη Δίγκα. Οι λάτρεις του χαρταετού μπορούν να τον πετάξουν στο γήπεδο του χωριού με πανοραμική από εκεί θέα στο Αιγαίο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass