ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΕΛΗΧΑ

Ολοκληρώθηκαν τα «Δελήχεια» Δαμασίου

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2015 13:19

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος την περασμένη Κυριακή στο Δαμάσι Τυρνάβου τα «Δελήχεια». Πλήθος πολιτών της τοπικής κοινωνίας συγκεντρώθηκε στην αίθουσα δεξιώσεων του «Δελήχειου» ιδρύματος προκειμένου να παρακολουθήσει την εκδήλωση που διοργάνωσε η διοίκηση.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ο οποίος αναφέρθηκε στο θεσμό καθώς και στο γεγονός ότι παρά τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου στέκεται δίπλα στο ίδρυμα. Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου κ. Γιώργος Τσανάκας

Το «Δελήχειο» Ίδρυμα ιδρύθηκε από την περιουσία που άφησαν οι Δαμασιώτες δωρητές Αντώνιος και Ευαγγελία Δεληχά. Παρ’ όλες τις οικονομικές συγκυρίες και δυσκολίες, το διοικητικό συμβούλιό του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους πόρους από το αυτοτελές κληροδότημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια της επιβράβευσης των αριστούχων μαθητών του χωριού, των τριτέκνων, αλλά και η ενίσχυση των φορέων του χωριού, όπως η ομάδα του Δαμασιακού, ο εκπολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος Δαμασίου, ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου, κ.α.

Παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν τα χορευτικά συγκρότημα του συλλόγου υπό την επιμέλεια του χοροδιδασκάλου κ. Πέτρου Δημάκη .

Ακολούθησε απονομή βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου - λυκείου και στους εισαχθέντες σε ΑΕΙ - ΤΕΙ   μόνιμους κατοίκους Δαμασίου, απονομή βοηθήματος 3ου, 4ου κ.λ.π. παιδιού γεννηθέντος το τελευταίο έτος στο Δαμάσι, ενώ δόθηκε οικονομική ενίσχυση στον Εκπολιτιστικό-μορφωτικό σύλλογο Δαμασίου ως αναγνώριση της προσφοράς του στην πολιτιστική ζωή της τοπικής – και όχι μόνο – κοινωνίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εφημέριος του χωριού π. Γεώργιος Τζήκας, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μπαντόγιας, εκ μέρους της οικογένειας ο κ. Γεώργιος Δεληχάς,ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου κ. Γιώργος Μανίκας, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου κ. Γρηγόρης Λέτσιος, η διευθύντρια του νηπιαγωγείου κ. Αλεξία Σταυροπούλου κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass