Αναγκαίο πενταετές πρόγραμμα για το κάστανο

ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2023 14:55

«Είμαστε εδώ στα εύκολα και στα δύσκολα.

Η χρονιά δεν είναι εύκολη, αλλά ορθώς γίνεται η γιορτή κάστανου για να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας, ότι παρά τις δυσκολίες θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε» τόνισε ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην 31η Γιορτή Κάστανου στην Καρίτσα του Δήμου Αγιάς.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «φέτος, πέρα από τα προβλήματα που έχουμε στο κάστανο τα τελευταία χρόνια με τη Σφήκα και με τη Φαιά Σήψη, ο τόπος μας δοκιμάστηκε και από τις πρωτόγνωρες πλημμύρες, από τα πλημμυρικά φαινόμενα του «Daniel» και του «Elias». Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, να στηρίξουμε τους παραγωγούς. Δυστυχώς, όπως μας είπε πέρυσι και ο καθηγητής κ. Nάνος, μέχρι σήμερα η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν έχει βρει την αποτελεσματική θεραπεία για τη Φαιά Σήψη. Η παραγωγή πλήττεται σφοδρά από αυτόν τον μύκητα και έχει μειωθεί κατακόρυφα το εισόδημα των παραγωγών. Ευελπιστούμε η επιστημονική κοινότητα σύντονα να βρει τα μέσα για την αντιμετώπισή του». Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «έως τότε η Πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης και εμείς να μεταφέρουμε τη δική σας φωνή και να ασκούμε κοινοβουλευτικό έλεγχο και πίεση στην εκάστοτε Κυβέρνηση για να βρεθεί ο τρόπος στήριξης των παραγωγών που δοκιμάζονται. Με ξέρετε και σας ξέρω χρόνια. Σε κάποιους ξενίζει το γεγονός ότι βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας μπορεί να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο. Εγώ πρωτίστως εκπροσωπώ τον τόπο μου και έτσι θα συνεχίσω να πολιτεύομαι, δυναμώνοντας τη δική σας φωνή και παλεύοντας για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας. Πέρυσι μπορέσαμε και βγάλαμε 150 ευρώ το στρέμμα ως στήριξη για κάθε παραγωγό που δοκιμάστηκε. Ξέρω ότι τα χρήματα δεν ήταν αρκετά. Θα πιέσουμε και φέτος να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε βάθος πενταετίας για να μπορέσει να ορθοποδήσει η καστανοκαλλιέργεια και στην Καρίτσα. Εδώ θα είμαστε ασκώντας πίεση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass