Ξεκινά η ανέγερση δημαρχείου στην Αγιά

ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ- ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2019 22:00

Σε προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου σ’ ένα έργο που αναμένεται ν’ αλλάξει ριζικά την όψη στο κέντρο της Αγιάς, σ’ αυτό της ανέγερσης ενός σύγχρονου δημαρχείου, προχώρησε χθες ο Δήμος Αγιάς, δημιουργώντας έτσι βάσιμες πλέον ελπίδες στους κατοίκους της κωμόπολης ότι σύντομα ένα όνειρο ετών θα γίνει πραγματικότητα.

Πρόκειται για ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και αφορά οικοδομικές εργασίες με προϋπολογισμό 1.032.637,89 ευρώ και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες με προϋπολογισμό 368.387,65 ευρώ. Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.738.480 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τον διαγωνισμό απευθείας από τις αρμόδιες υπαλλήλους του Δήμου, κ. Α. Μπαρτζώκα και κ. Μ. Ντουλούλη, στα τηλέφωνα 24943-50113 – 114. Τα τεύχη του διαγωνισμού θα βρίσκονται αναρτημένα στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, ενώ το πλήρες τεύχος της διακήρυξης διατίθεται ακόμη σε ηλεκτρονική μορφή, από την ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής στον δικτυακό τόπο www.dimosagias.gr όπου παρέχεται ελεύθερη, άμεση και πλήρης πρόσβαση.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς εγγυητικής επιστολής συμμετοχής που καθορίζεται σε ποσοστό 2% της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης εκτός ΦΠΑ και ανέρχεται στο ποσό των 28.040 ευρώ. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων. Ο διαδικτυακός τόπος υποβολής των προσφορών είναι η διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 29η Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 4η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. Οι υποψήφιοι ανάδοχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που προβλέπονται από τη σχετική διακήρυξη.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 365 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» βάσει της υπ’ αριθ. 18399/07032019 (ΑΔΑ: ΩΨΦΤ465ΧΘ76ΝΜ) απόφασης ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο για το οποίο θα χρειαστεί πρωτίστως δύο καταστήματα πώλησης ειδών αρτοποιείου, ένα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, το γραφείο του ΙΚΑ, το Κέντρο Κοινότητας και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου να μεταφερθούν από ‘κει, εν συνεχεία να ισοπεδωθεί το κτίσμα και μετά να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κτιρίου. Ενός κτιρίου που η φιλοδοξία είναι να αποτελέσει κόσμημα για την Αγιά, θα είναι διώροφο, κεραμοσκεπές, με υπόγειο και δίπλα του θα φέρει πυργίσκο – ρολόι που θα επικοινωνεί με το υπόλοιπο με έναν διάδρομο, ενώ ο περιβάλλων χώρος θα πλακοστρωθεί όπου δεν φυτευτεί πράσινο.

Ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει. Ο Δήμος Αγιάς ενημέρωσε τους ιδιώτες καταστηματάρχες πως σύντομα πρέπει να «απελευθερώσουν» το οίκημα και να μεριμνήσουν για τη μεταφορά τους σε άλλα κτίρια της κωμόπολης. Οι δικές του υπηρεσίες θα μεταφερθούν σε κτίρια του Αχιλλείου Ηρακλείδιου Γηροκομείου Αγιάς που εδώ και λίγες ημέρες ανακαινίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου, αφού μόνον οι τοίχοι θυμίζουν την παλιά τους μορφή.

Στόχος πρώτος της δημοτικής αρχής είναι να γίνουν όλα πολύ γρήγορα, αλλά και σωστά, όπως μας πληροφόρησαν στελέχη αυτής. Φιλοδοξία είναι οι υπηρεσίες να στεγαστούν σε έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο ως ότου ετοιμαστεί το δημαρχείο. Στόχος δεύτερος, το δημαρχείο να ανεγερθεί μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο του ενός έτους και, στόχος τρίτος, το παλιό δημαρχείο να μετατραπεί σε μια σύγχρονη βιβλιοθήκη, όπου θα στεγαστούν επίσης όλα εκείνα τα βιβλία που κάποτε φιλοξενούσε το κτίριο που είχε δωρίσει για ανάλογο σκοπό ο αείμνηστος Αγιώτης πολιτικός Τάκης Καρδάρας. 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass