Εκοψαν πρωτοχρονιάτικη πίτα οι Μεταξοχωρίτες

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της κοινότητας

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2024 14:18

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Πραγματοποιήθηκε στο Μεταξοχώρι του Δήμου Αγιάς, ανήμερα των Αγίων Θεοφανίων, η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του τοπικού Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου.

Στον χώρο του παλιού Παρθεναγωγείου, νυν Πολιτιστικού Κέντρου, ο ιερέας π. Συμεών Σαμαράς ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ τις ευχές τους για τη νέα χρονιά έδωσαν σε σύντομους χαιρετισμούς τους ο κοινοτάρχης Γιάννης Πατσαβούρας και ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. Ο κ. Πατσαβούρας αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου το 2023, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα είναι επίσης πλούσια και το 2024, και περιέγραψε τους άμεσους στόχους που είναι, αρχικά, η ολοκλήρωση του καθαρισμού του μονοπατιού που συνδέει τις παλιές καμάρες μεταξύ τους, αλλά και με τη θέση «Κρυονέρι», και, εν συνεχεία, ο καθαρισμός της βλάστησης και ο ευπρεπισμός του αύλειου χώρου της Μονής της Παναγίας ώστε να αναδειχθεί το ιστορικό αυτό μοναστήρι της περιοχής.  Ο κ. Γκουντάρας, με τη σειρά του, έπλεξε το εγκώμιο του συλλόγου, τον χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος ως δήμαρχος, με τις συνεχείς και πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις που αναπτύσσει σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα, κάλεσε τα μέλη του να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και υποσχέθηκε κάθε δυνατή στήριξη από τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην κοπή της πίτας, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας, Εθελοντισμού και Πολιτισμού, Γεωργία Ποτούλα, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Παναγιώτου, ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Καφετσιούλης, οι τοπικοί σύμβουλοι Μεταξοχωρίου Γιώργος Ζέρβας και Απόστολος Γεωργοβίτσας, και ο τοπικός σύμβουλος Αγιάς Αριστείδης Αργυρούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass