Προχωρά η αποκατάσταση του καθολικού Αγ. Παντελεήμονα Αγιάς

Δημοσίευση: 24 Απρ 2013 23:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:49

Το έργο «Συντήρηση και Αποκατάσταση του Καθολικού της Ι.Μ. Παντελεήμονα Αγιάς Π.Ε. Λάρισας» προϋπολογισμού 500.000 € επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Μαμάρα και ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, για να διαπιστώσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών.

            Η Ι.Μ. Παντελεήμονα Αγιάς, είναι μνημείο κηρυγμένο ως Ιστορικό Διατηρητέο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού. Το έργο αφορά σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της στέγης και στη συντήρηση των τοιχογραφιών του καθολικού της Μονής.Το έργο αφορά σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της στέγης και στη συντήρηση των τοιχογραφιών του καθολικού της Ιεράς Μονής Παντελεήμονα Αγιάς Ν. Λάρισας.

Μετά την υλοποίηση του έργου θα γίνει η πλήρη αποκατάσταση της στέγης του καθολικού της μονής, καθώς επίσης και η συντήρηση των τοιχογραφιών στο εσωτερικό του καθολικού της μονής. Η εξυπηρέτηση των επισκεπτών του μνημείου θα είναι πλήρης αφού ήδη υπάρχουν χώροι υγιεινής, θα δημιουργηθούν wc-ΑμεΑ, θα υπάρχει χώρος πληροφόρησης για στάση και ενημέρωση, ενώ στην είσοδο της μονής θα δημιουργηθεί ράμπα ΑΜΕΑ, η οποία θα εξυπηρετεί την περιήγηση των επισκεπτών στον αύλειο χώρο του μνημείου και στην ολοκληρωμένη εποπτεία του ναού.

«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας θεωρούμε την πολιτιστική κληρονομιά «κομβικό σημείο» της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνος και για το λόγο αυτό συνεχίσουμε να στηρίζουμε έργα που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι επεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν, συντελούν στην συντήρηση και ανάδειξη της Ι. Μονής και θα επιτρέψουν να λειτουργήσει το μνημείο και πάλι με ασφάλεια» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και καταλήγει: «Στόχος του έργου είναι να δημιουργηθεί ένας επισκέψιμος χώρος με ιδιαίτερο ιστορικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και παράλληλα να αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή. Η υλοποίηση του έργου προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς καθώς έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 50% του φυσικού αντικειμένου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass